tiistai 14. toukokuuta 2013

Moldovassa pääsiäisenä



Olin Moldovassa 27.4.-13.5. Tiimissä oli 14 henkilöä, suurin osa heistä Moldovalaisia. Vain yksi tyttö Sveitsistä ja minä suomalaisena muusta maasta. Ensimmäisessä kylässä tiimin miehet rakensivat neljän päivän aikana yhteen talon kokonaan uuden peltikaton vanhan heinäruokoisen katon tilalle. Muu tiimi piti sillä aikaa ohjelmaa bussilla lapsille ja myivät kirjoja ohikulkeville ihmisille.

Loput ajasta oli sitten normaalia toimintaa. Tiimi järjesti ohjelmaa lapsille päivällä ja illalla teineille. Moldovasssa oli pääsiäinen, joten pääsin sen viettämään tuplana.

Matka sujui hyvin kaikinpuolin. Bussiin ei tullut lisävikoja. Aurinko paistoi koko ajan lämpimästi ja tuuli oli sopiva. Koska tiimi oli näin iso, niin paikoissa oli vaikeuksia majoittaa ihmisiä. Itse majoituin suurimman osan ajasta bussissa, ilman suihkua ja kunnollista vessaa. Suomen armeijan käyneenä tiedän, miten puutteellisissa hygieniaoloissa pidetään tärkeät paikat puhtaana. Näin myös armeijan opetus tuli hyötykäyttöön tässä työssä.

Seuraavaksi menen Ukrainaan 17.5.-3.6. Muistakaa tätä reissua rukouksin, että siellä sujuisi kaikki hyvin ja bussi kestää. Sielläkin on huonot tiet. Rukoillaan myös, että rajanylitykset sujuisivat hyvin ja nopeasti.