perjantai 31. elokuuta 2012

Aktio Balaton-järvellä Unkarissa


Ajoimme tiimin kanssa Balaton-järvelle, joka on erittäin suosittu turistikohde Unkarissa ja Keski-Euroopassa. Turismin myötä paikka vetää puoleensa kaikenlaista väkeä ja tarjontaa ihmisille. Ravintoloita, sirkusta, yökerhoja, baareja ja lähes kaikkea mahdollista viihdykettä.

Bussin mukana matkusti Budapestista aktioryhmä nimeltä Table22, suomeksi Pöytä22. Nimi tulee Matteuksen evankeliumin 22. luvun kertomuksesta Kuninkaan järjestämistä häistä, jonne Hän käski palvelijoidensa mennä kutsumaan ihmisiä teiltä ja aitovieriltä. Tiimi haluaa erityisesti julistaa ilosanomaa niille, jotka sen kaikkein vähiten ansaitsevat eli juuri niille, joita varten Jeesus tuli maan päälle. Syntisille ja publikaaneille.

Niinpä olimmekin monena iltana bussin kanssa rannan bilepaikkojen läheisyydessä. Tiimiläiset lähtivät rannalle juttelemaan juhlijoiden kanssa ja herättivät ajatuksia elämästä ja sen tarkoituksesta. Bussiin tulijoille tarjosimme ilmaiseksi teetä, kahvia ja keskustelua.

Yksi tiimiläinen alkoi jutella vessajonossa olevan 19-vuotiaan David-nimisen miehen kanssa ja kutsui häntä vierailemaan bussiimme. David kertoi olevansa kiinnostunut nimensä alkuperästä ja se johti keskustelemaan Raamatusta.

Jonkin ajan kuluttua tämä David ilmestyi bussille. Hän sai kupillisen kuumaa ja tiimiläiset alkoivat kertomaan, että he kutsuvat ihmisiä Kuninkaan juhliin, iankaikkiseen elämään. Sisäänpääsy on maksettu jo valmiiksi Jeesuksen verellä. Se on avoin kutsu kaikille, jotka ottavat sen vastaan.

Kun oli jutusteltu tovi, tiimi kysyi, haluaisiko David ottaa kutsun vastaan ja hän teki elämänsä parhaan päätöksen vastatessaan myöntävästi tähän kutsuun. Rukoilimme hänen puolestaan ja annoimme paikallisen seurakunnan yhteystiedot. Rukoilemme, että hän pysyisi vakaasti sillä tiellä, jolle hän astui tuona iltana. Muistetaan rukouksin muitakin kohtaamiamme ihmisiä.

tiistai 28. elokuuta 2012

Slovakia, Campfest 2012


Elokuun alussa oli Campfest. Youth for Christin järjestämä kristillinen kesätapahtuma nuorille pohjois-Slovakiassa, Tatra-vuorten kupeessa hienoissa maisemissa.

Matkasimme tapahtuma-alueelle Bratislavasta yhdessä paikallisen yhteistyökumppanimme, erään kristillisen kirjakustantajan kanssa lastattuamme ensin huikean määrän kirjoja bussiin.


Eräs tositapaus liittyy tähän paikalliseen yhteistyökumppaniimme. Hän on toiminut vuosikaudet kirjojen kustantajana ja julkaissut Slovakiassa suuren määrän kirjoja ja vieläpä monien maailmanlaajuisesti tunnettujen kristillisten kirjailijoiden kirjoittamia teoksia.

Tänä keväänä (2012) eräs hänen työntekijöistään, kääntäjä Branislav Skripek oli ilmoittanut hänelle aikomuksen lopettaa työnsä. Syyksi hän kertoi, että on kokenut Jumalan kutsuvan häntä politiikkaan. Maassa järjestettiin keväällä parlamenttivaalit, joihin hänelle oli tarjottu paikkaa erään pienehkön ja tuntemattoman puolueen äänestyslistalla.

Kun vaalitulos selvisi, tämä pienehkö puolue oli saanut valtavan äänimäärän ja tämä kääntäjä oli saanut puolueen listalla kolmanneksi eniten ääniä. Hänen noustua parlamenttiin, on Slovakian kansallinen media ihmetellyt, että heillä on 20 vuotta ollut parlamentissa kristillisdemokraattinen puolue, mutta kertaakaan he eivät ole parlamentissa varoittaneet maan johtajia Jumalan sanasta ja tulevasta tuomioista. Nyt kansanedustaja Skripek on puheissaan varoittanut maata julkisesti Jumalan tulevasta tuomiosta, vaikka hän ei edustakaan kristillisdemokraattista puoluetta, vaan sitä mihin hän uskoo, Jumalan sanaa.



Tämä parlamentaarikko oli puhumassa tapahtuman yhdessä seminaareista ja puheensa lopuksi hän muisti vieläpä mainita, että niitä hänen kääntämiään kirjoja löytyy tuolta bussista, joka on parkissa tapahtumateltan ulkopuolella. Seminaarin loputtua meillä bussissa olikin pieni yleisöryntäys.       

perjantai 3. elokuuta 2012

Laatikoittain kirjallisuutta Ukrainassa



Olin Ukrainassa 18 - 28.7 ja oli hyvä matka. Kävimme eri seurakunnissa ja veimme heille kirjallisuutta myyntiin. Muutamissa paikoissa olimme kylän keskustassa parkissa ja monet olivat kiinnostuneita kirjoista. Minä sain kertoa bussin toiminnasta seurakunnissa. 

Koin, että minun tulee myös rohkaista ihmisiä astumaan Jumalan tahtoon ja seuraamaan Jeesuksen jalanjälkiä. Sen takia minäkin olen bussia ajamassa, että Jumalan taivaan evankeliumi voisi mennä moneen paikkaan. "Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän." yksinkertainen sanoma, mutta niin voimakas ja ihmiset ovat kiinnostuneita kuulemaan, että joku rakastaa heitä.

Toisaalta matkalla tuli useita yllätyksiä vastaan. Ensiksi rajalla tullivirkailijat päättivät, ettei Bus4lifea päästetä maahan. Ukrainan tiimi kuitenkin soitti virkailijoiden pomolle ja kertoivat tilanteen viime vuodelta. Edellinen kuljettaja joutui odottamaan rajalla viisi päivää. Itse pääsin viidellä tunnilla.

Sitten ilmeni vika bussin kaasutuksen kanssa. Oli irronnut eräs osa, mutta onneksi se oli suhteellisen helppo saada takaisin paikalleen. Myöhemmin bussi sai pienen kolhun oikeaan etureunaa niin, että peili ja vilkunkuori menivät hajalle. 

Viimeistä päivää edellisenä iltana sain ruuasta ripulin, joten olin kipeä koko päivän ennen poistumista ukrainasta. Onneksi lääke tehosi nopeasti ja kun melkein nukuin koko päivän, olin jo illalla terve ja pirteä. Päätin siis ajaa suoraan yöllä Budapestiin asti, koska äitini oli vierailemassa siellä ja odotti minua. Rajan ylitys ja matka sujui hyvin, kiitos Herralle.

Nyt seuraavaksi palaan Suomeen yli kahdeksi viikoksi. Sen jälkeen menen Hollantiin OM:n Go-konferenssiin. Se kestää runsaan viikon, joten elokuun ajan minua tuuraavat muut ajajat. Kiitos heille, että saan hieman "lomaa". Muistetaan heitä ja bussia koko elokuu rukouksin. Kiitos tuestasi, siunausta.