maanantai 20. kesäkuuta 2011

Lumenfest Slovakiassa

Perinteiseen tapaamme olimme mukana Slovakiassa järjestetyllä kristillisellä nuorisomusiikki festivaalilla. Tapahtumaan osallistui muutama tuhat nuorta kesäkuun ensimmäisen viikonlopun aikana Trnavan kaupungin keskusaukiolla.

Erityisen ilahduttavaa oli kuulla kertomuksia ihmisiltä, jotka olivat käyneet bussissamme jo vuosi sitten. Eräs pastori kertoi, että kirjamme ovat hänen syynsä tulla näille festivaaleille. Hän tuli jälleen täydentämään seurakuntansa kirjastoa runsaasta valikoimastastamme.



Katolinen nunna kertoi, kuinka hän viime vuonna Bus4lifessa käydessään oli saanut meiltä kirjan George Mullerin elämästä. Muller perusti Lontoossa 1800-luvun alkupuolella orpokodin ilman varoja. Kuitenkin hän pystyi Jumalan ihmeellisellä johdatuksella ruokkimaan tuhansia lapsia elämänsä aikana. Nainen kertoi, kuinka kirjan kertomuksen kautta hän on oppinut luottamaan Jumalan apuun ja johdatukseen jopa arkipäiväisissä asioissa.

torstai 16. kesäkuuta 2011

Vauhdikas viikko Puolassa

Ensimmäistä kertaa ajoin bussilla Puolaan maanantaina 23.5. tarkoituksena tehdä ohjelmaa siellä paikallisen kirjakustantamon ja seurakuntien kanssa. Aloitimme ohjelman tiistaina Varsovan yhdellä vilkkaimmistä pääkaduista.

Olimme parkissa ”bussipysäkilla”, jonka ohi kulkee päivän aikana tuhansia ihmisiä. Tässä paikassa kahden päivän aikana jaoimme kutsuja bussille yli 3500 kpl. Näiden päivien aikana varmasti useampi sata ihimistä vieraili bussissa. Osa vain lyhyesti vilkaisten sisälle, mutta osa myös pysähtyen kyselemään ja keskustelemaan paikallisista seurakuntalaisista muodostettujen tiimiläisten kanssa. Jokaiselle bussissa vierailleelle henkilölle annoimme tai ainakin tarjosimme traktaatin, toki kaikki eivät sitä ottaneet vastaan.

Seuraavat kaksi päivää olimme pienemmässä kaupungissa, Plockissa, Varsovasta noin 150 km itään. Tässä kaupungissa saimme yhden parhaista mahdollisista parkkipaikoista vilkkaan pääkadun varrelta, paikallisen kaupunginteatterin parkkialueelta. Ja hintakin oli edullinen: teippasimme bussiin kylkiin heidän mainoksensa. Olimme tyytyväisiä tähän sopimukseen ja jälleen jaoimme noita traktaatteja bussissa kävijöille.

Toisena päivänä Plockissa saimme myös Uusia Testamentteja jaettavaksi. Jälleen jokaiselle bussissa kävijälle tarjosimme ilmaiseksi Uutta Testamenttia ja traktaattia. Parkkipaikaksi saimme markkina-alueen päässä olevan aukion. Olimme varsinaisen festivaali- ja markkina-alueen ulkopuolella, mutta tavoitimme hyvin ihmisiä. Markkinoilla oli myös esiintyjiä, esimerkiksi soittokuntia, jotka päättivät läpimarssinsa tuolle samaiselle aukiolle, jolla olimme parkissa. Näin Herra järjesti mitä parhaimman mainonnan ja markkinaväki tuli bussin eteen väkisinkin seuratessaan näitä esiintyjiä.

Viimeinen paikka oli länsi-Puolassa Poznan niminen kaupunki, noin puoli miljoonaa asukasta. Olimme kolme päivää kaupungin keskustan eri paikoissa parkissa. Yksi paikka oli keskustan vilkkaimman kävelykadun risteävän poikkikadun kulmassa. Jaoimme useita satoja Uusia Testamentteja bussissa käyneille henkilöille ja joidenkin puolesta osa tiimiläisistä sai myös rukoilla. Rukoilkaa näiden ihmisten puolesta, jotka saivat Uuden Testamentin tai traktaatin, että Jumala vetäisi heitä puoleensa ja heidän sydämensä avautuisivat Sanalle, ja Jeesus saisi pelastaa heidät.