tiistai 31. maaliskuuta 2009

Nälkäiset sydämet - Romania

Vierailijat viipyivät kirjastoautolla kahvin tai teen äärellä keskustellen vapaaehtoisten kanssa. Keskusteltuaan päivän kyläläistensä kanssa vapaaehtoinen nuori mies oli liikuttunut.

- Puhuminen ihmisten kanssa koko päivän oli uusi kokemus minulle. Ymmärsin, että he ovat paljon avoimempia kuulemaan evankeliumin kuin mitä me uskovina olemma valmiita kertomaan! Ja se on todella surullista.

Voimme vain rukoilla, että Jumala avaa silmämme näkemään, miten tärkeää hänen rakkautensa jakaminen maailmassa on.

Ikä ei ole tärkeä - Romania




Kirjastoauton tarkoitus on paitsi levittää evankeliumia Itä-Euroopassa, myös antaa paikallisille uskoville mahdollisuus käytännön evankeliointiin. Maaliskuun Romanian vierailun aikana OM teki yhteistyötä 13 eri paikallisen seurakunnan kanssa. Lähes 250 vapaaehtoista uskovaa auttoi auton vierailussa.

Nuoret olivat innokkaimpina mukana, mutta usein myös koko seurakunta. Eräässä kaupungissa jokainen seurakuntalainen oli vastuussa ainakin yhdestä osa-alueesta, kuten rukouksesta, ruuasta, äänentoistolaitteista tai vieraanvaraisuudesta.

Constantin (83) oli myös paikalla jakamassa esitteitä autolla vieraileville. Hän oli seurakunnan pastori 20 vuotta sitten, mutta on edelleen laumansa kanssa viemässä evankeliumia eteenpäin!

maanantai 30. maaliskuuta 2009

Bus4life jumalanpalveluksessa - Romania

Maaliskuun lopussa Bus4Life aloitti työnsä Romaniassa osallistumalla jumalanpalvelukseen. Sen jälkeen auto kiersi ympäröivissä kylissä. Kahden viikon vierailun aikana lähes 2000 ihmistä vieraili autolla 14 eri kylässä. Monet ostivat hengellisiä kirjoja.

Autolla pidettiin myös terveyskampanja ja Cristi mittasi ihmisten verenpaineita. Erityisesti vanhemmat ihmiset tulivat mittauksiin ja Cristi sai kertoa uskostaan Jeesukseen heille. He olivat otettuja siitä, että joku välittää kuunnella heidän ongelmiaan. Näissä pienissä kylissä ei tapahdu mitään, joten kirjastoauton saapuminen oli todellinen tapaus!