perjantai 16. tammikuuta 2009

Vuoden 2009 suunnitelmia

Tämän vuoden suunnitelmat alkavat olla jo kalenterissä. Helmikuussa menemme Slovakiaan ja maaliskuun lopulla olemme Romaniassa. Kesällä tulemme osallistumaan erilaisiin leiri- ja festivaalitapahtumiin. Jos kiinnostaa tutustua työhön paikanpäällä, Bus4life on mahdollisuus osallistua erilaisiin aktioihin. Ottakaa siinä tapauksessa rohkeasti yhteyttä OM:n Suomen toimistoon.



torstai 15. tammikuuta 2009

Teemapäivän aiheena Raamattu - Unkari

Unkarin vuoden 2008 teemana oli Raamattu. Niinpä eräs paikallisseurakunta otti tilaisuudesta vaarin ja järjesti koululaisille teemapäivän kyseisestä aiheesta kylän peruskoulussa. Meistä lähti kaksi henkilöä sinne bussin kanssa auttamaan. Vapaaehtoisia oli yhteensä 20.

Koulualueelle laitettiin rasteja, joissa oppilaat kävivät luokittain suorittamassa erilaisia tehtäviä ja eri aiheet esitettiin leikin avulla. Esimerkiksi draaman avulla kuvattiin joku Raamatun kertomuksista, Ristipisteessä pantiin pahat kuvat ristille, rukouspisteessä puhuttiin rukouksesta, tietovisapisteessä visailtiin ja laulupisteessä laulettiin kristillisiä lauluja. Bussi toimi laulupisteenä, jossa minä olin mukana soittamassa. Hyvää palautetta tuli jälkeenpäin sekä oppilailta että opettajilta, mikä on suuri kiitosaihe. Näin päästiin tavalliseen peruskouluun ja se oli hyvin ainutlaatuinen tilaisuus. Samalla se oli todistus siitä, että Jumalalle kaikki on mahdollista ja että hän välittää pienimmistä. Rukoilkaa näiden lasten puolesta!